Dreamteam

Het team op Santo Antão wordt aangevoerd door Sonya. Sonya’s beide ouders komen van Santao Antão, maar zij is zelf geboren in Nederland, Ze was in Rotterdam al bekend als gastvrouw van diverse culturele evenementen. Na een familiebezoek bleek ze verliefd op het eiland. Haar toekomst ligt hier en in 2022 startte zij als General Manager bij ons beachresort, dat toen alleen nog maar bestond uit een stuk grond met een bord erop. Sonya zie je overal en nergens en zo ook tijdens het sporten. Geen specialisme, maar alles voor de lol.

Achter de schermen zijn Yurguen en Aldevina actief. Als HR manager zorgt Yurgen ervoor dat we zulke lieve, enthousiaste, ambitieuze  medewerkers hebben. Yurgen is in zijn vrije tijd actief als vrijwilliger in de sport. Je zult hem vast wel een keer tegenkomen in de fitnessruimte. Aldevina zorgt voor de financieële administratie. Ook alle administratieve rompslomp, zoals de aanvraag van allerlei vergunningen behoort tot haar taken. Zie je een silhouet in de vroege ochtend, dan is de stappenteller van Adilia op weg naar 10.000.

 

Restaurantmanager Adilia is weliswaar geboren op Santo Antao, maar opgegroeid in Duitsland. De cultuur van Duitsland en de cultuur van Kaapverdië lijken nauwelijks op elkaar, maar zijn eerder complementair. Adilia heeft het beste van 2 werelden. Duitse regels en duidelijkheid in het warme no-stress Kaapverdië. Geen makkelijke, maar zeker een nodige combinatie. Adilia is iemand die graag een stuk gaat fietsen en dat is pittig op Santo Antão.

Ondersteuning krijgt zij van Naiss en Viviane. Naiss heeft meer dan 30 jaar ervaring in de keuken. Als chefkok heeft Naiss ervaring opgedaan in Frankrijk en op het Kaapverdische Sal. Hij is een fijnproever, maar kan ook een grote keuken leiden. Naiss is juist een middagwandelaar. Om te zorgen dat hij niet te veel afvalt, doet hij veel smaaktests tijdens het bereiden van de heerlijke gerechten.

De bediening gebeurt onder leiding van Viviane. De nog jonge dame uit Santo Antão heeft veel ervaring opgedaan op het kaapverdische Boavista. Al cocktail shakend heeft zij overzicht over vrijwel het hele terras en stuurt zij haar jongens en meiden met gevulde glazen jouw kant op. Viviane zien we voor of na het werk in de buitenfitness.