Andere hotels

Santo Antão is adembenemend mooi. Kom niet alleen sporten, maar ga er op uit. Grote hotels zijn er weinig, maar er zijn voldoende kleine hotels en B&B’s. Als luxe ondergeschikt is aan een warme ontvangst en je het leuk vindt om met losse woordjes en met handen en voeten in het leven te stappen van de bewoners van Santo Antão, dan kan je makkelijk 2-3 weken vermaken op Santo Antão. Maak een rondreis of ga er steeds een paar dagen tussenuit. Koffers kunnen bij ons achtergelaten worden in de kelder.

Mindelo

99% van de gasten arriveert uit het buitenland per vliegtuig in São Vicente; jij dus ook. Vervolgens ga je met de boot naar Santo Antão. Men zegt dat je zelfs dolfijnen en walvissen zou kunnen zien, maar na 20 keer heen en weer varen, kom je tot de conclusie dat het een leuke tocht is en je vliegende vissen hebt gezien, maar Jonas en Flipper er niet altijd zin in hebben.

Het zou jammer zijn om São Vicente over te slaan. De natuur is mooi, maar niet van het niveau Santo Antão. Echter, de stad Mindelo bruist. Mindelo is simpelweg verder; moderner. Hou je van barretjes en gezellige eettentjes dan zou je ervoor kunnen kiezen om na aankomst in, en/of voor vertrek uit Kaapverdië een dag in Mindelo te blijven. Denk daarover na voordat je kamers reserveert. Het geeft ook wel wat meer rust op de dag van de terugvlucht.