Huisregels en meer

Koning is klant. Het mag bij ons niet uitmaken wat je bent en wie je bent. Een kamer of appartement in ons resort is niet goedkoop. Een gast wil waar voor zijn of haar geld en wij willen dat een gast het bij ons geweldig vindt. Ons personeel weet dat en heeft de opdracht om de gast een heel plezierig verblijf te bieden. Het zit in de cultuur verweven om alles voor elkaar te doen, dus al helemaal voor een gast. Een plezierig verblijf is dan ook gegarandeerd. En dat geldt des te meer voor onze medewerkers. Wij, het management van het resort, dragen zorg voor een plezierig verblijf tijdens het werk; gelijkwaardigheid tussen iedereen die in en rond het resort aanwezig is.

We hechten er veel waarde aan om dit te benoemen, omdat we geen normaal hotel zijn. Bij ons gaan gasten en medewerkers intenser met elkaar om: Sport en spel, muziek en dans, hapjes en drankjes, atletische sporters en prachtige lieve medewerkers, een hele week samen bij een zwoele temperatuur……

We kunnen de belangrijkste huisregel niet helemaal uitschrijven, maar wel samenvatten: Respect!

De overige en meer concrete huisregels:

  • Geen (huis) dieren in het resort; nergens binnen, nergens buiten.
  • Voed geen dieren in en rondom het resort.
  • Niet roken in het resort; nergens binnen, nergens buiten. Er is een rookplek naast het resort.
  • Alcohol is toegestaan, maar wordt geweigerd indien nodig.
  • Andere drugs zijn niet toegestaan (van rechtswege).
  • Vanaf sluitingstijd tot openingstijd van de bar is het rustig, zodat iedereen goed kan slapen.
  • Op de sportvelden is glas niet toegestaan.
  • Komt de koning; we zullen hem behandelen als een klant.

Regels buiten het resort:

Uiteraard hebben we niets te zeggen over de regels buiten het resort, maar logischerwijs houdt iedereen rekening met de omgeving.

Anders dan in Europa:

Iedereen maakt gebruik van vervoer in de achterbak van de auto. Dat is officieel verboden, maar wordt nog gedoogd op Santo Antão. (Het wordt niet gedoogd op São Vicente.)

Een ontbloot bovenlijf in het openbaar is niet toegestaan. Officieel mag je ook niet in een korte broek in het stadhuis, bank, etcetera.

De politie hoeft nooit op te treden, maar als het moet, gaat het er anders aan toe dan in West Europa.

Uitleveringsverdragen zijn er niet. Heb je een agressieve dronk; blijf lekker thuis, anders kom je misschien een tijdje niet thuis.