In het resort

De Arena

Het middelpunt van het resort is een ronde arena van 900 m2, gevuld met zand. Dat is voldoende voor 3 beachtennisvelden, 3 footvolley of 3 volleybalvelden. De professionele volleyballers willen vaak wat meer ruimte en verdelen de arena in 2 velden. Natuurlijk kan het nog gekker; Eén Olympisch veld, om je tot in detail voor te bereiden voor Parijs of Los Angeles!

Het veld is ook geschikt voor het beachhandbal en beachrugby. Alleen voor beach soccer is het veld officeel te klein.

Rondom de Arena

Rondom het veld bevinden zich alle faciliteiten, te beginnen met de receptie, het kantoor, de wasserette (ook voor persoonlijke kleding), de kleedkamers met douches en toiletten, de fysiotherapie voor de teams die hun eigen staf meenemen en een kleine conferentiezaal voor vergaderingen en presentaties. De gezelligste ruimte is de ‘cantina’, half binnen, half buiten; half kantine, half cocktailbar; half ontbijtzaal, half snackbar. Je bestelt een hapje en een drankje en staat meteen met je teamgenoten, tegenstanders, begeleiders, toeschouwers en onze medewerkers naast het veld. Om 7 uur haal je daar een gekookt eitje; rond middernacht zingen we het laatste rondje. Het laatste stuk op de begane grond bestaat uit de materiaalruimte en het krachthonk, dat overloopt naar buiten, waar je ook meteen kan douchen.

Boven de faciliteiten, dus op de eerste verdieping, zijn 18 hotelkamers. Dus zodra je ’s ochtends de hotelkamer uitkomt, kijk je meteen naar beneden de arena in. Begin de dag sportief en maak meteen een duik in het zand of draai je om en duik nog even terug in bed.

Naast de ronde arena is er nog een wat kleiner speelveld; overdag vooral geschikt voor warming-ups, yoga, of (cardio)boksen en ’s avond voor entertainment, variërend van een DJ, een band, dans, een film of een sportwedstrijdstrijd op het scherm.

Buiten de ronde muur van het sportgedeelte bevindt zich het restaurant met 156 zitplaatsen op het terras. Dit restaurant is voor hotelgasten, maar er komen ook toeristen en inwoners van het eiland. Dit is de plek waar jij hoort of juist vertelt hoe geweldig Santo Antão is, waar je absoluut geweest moet zijn en maak je kennis met de bewoners van het eiland.

Ben je uitgepraat, neem dan plaats op een bedje naast het zwembad. Bestel wat je lekker vindt, geniet van de zon en koel daarna lekker af in het zwembad. Het zwembad wordt continue gevuld met zeewater. Dus geen chloor of andere ontsmettingstroep; gewoon vers water uit zee. Ja, dat is zout en daarom zijn er ook douches om het zout even af te spoelen voordat je je weer insmeert.

’s Avond wordt het al vroeg donker, vroeger dan we zomers in Europa gewend zijn. De temperatuur blijft aangenaam. Perfect om buiten te eten. Vanaf het terras kijk je over zee naar de lichtjes van Mindelo op Sao Vicente. Is jouw hoofd niet bij de lichtjes van Mindelo, maar meer bij jouw date van de avond, zoek dan een tafeltje voor twee dat knus gesitueerd is in de begroeiing langs de entree van het restaurant. Misschien maak je nog meer indruk dan overdag op het sportveld.

Rondom de cirkel

Rondom de cirkel van hotelkamers komen 14 lagergelegen appartementen. Daaromheen is er nog voldoende ruimte voor allerlei sportieve activiteiten. Het is nog onduidelijk wat we daar gaan doen, maar er zijn plannen voor een padelbaan, een ‘kunstmatig natuurlijk’ windbeachvolleybal veld, waarbij we de natuurlijke wind, kunstmatig gaan sturen, zodat er getraind kan worden met zijwaartse wind, wind tegen, wind mee, een opwaartse wind of een dwarrelwind, een volleybalveld met een zaalvloer, en aanloop/sprong/slagtechniek circuit.

Naast deze sportieve uitbreiding, wordt er gedacht aan andere manieren van overnachten. Doordat het zelden regent kunnen we een aantal cabrio hotelkamers aanbieden. Hoe spannend is dat? Het noorderlicht ga je bij ons nooit zien, maar hoeveel sterren denk je dat je kunt tellen?