Wie zijn wij

Cabo Verde Beach Sport resort is een onderneming van de familie van der Schild – Rodrigues.

In 1993 ontmoetten Marcel en Alcinda elkaar in 1993 op een volleybaltoernooi in Spanje. Dit is de korte versie van Alcinda. De versie van Marcel is veel romantischer, maar te lang voor deze website. Ze gaan samenwonen en in 2001 gaan ze samen op vakantie naar het land waar Alcinda geboren is: Kaapverdië. Ze bezoeken de eilanden Santiago, Sal, São Vicente en Santo Antão, waar Alcinda geboren is in het dorpje Lagoa. Marcel is ontzettend onder de indruk van het land en de mensen en vooral het enorme verschil met Nederland. Ook ontmoeten zij het 2 jarig meisje Inaide, dat hun harten steelt. Wat voor toekomst heeft zij ? Dit kleine meisje werd hun eerste project. Lagere school, middelbare, waar ze ook heel veel ging volleyballen en daarna kwam de vraag of ze naar de universiteit mocht. In 2022 studeerde de jongedame af in Kaapverdië.

Inmiddels hadden ze zelf ook een dochter gekregen. En net als haar grote ‘zus’ in Kaapverdie ging Kayleigh op volleybal. Ze is inmiddels 19 en haalt in 2024 hopelijk haar VWO diploma.

Naar dat moment wordt sinds 2017 toegeleefd. Een nieuw project; ‘kunnen we wat werkgelegenheid naar het eiland brengen?’ Ze bedachten een klein hotel met 8 kamers op de 1ste verdieping en wat faciliteiten op de Begane Grond. Ze vroegen de Camara Municipal (soort stadhuis) naar een stukje grond van minimiaal 600 m2. Het werd 8000 m2.

Marcel tekende met de creativiteit van wiskundige formules een soort omgekeerd aquarium; zeer efficiënt, maar daar hield het bij op. Toevallig kwamen zij een oude bekende tegen; Alex da Silva, een kunstenaar, opgeleid als architect in Nederland. Hij wilde de tekeningen van Marcel herzien en bedacht een plan met zijn vriend en leerling, tevens architect, Zico Lopes. Op 14 november presenteerde het drietal de prachtige ontwerpen bij de Camara Municipal. Alex sprak over Santo Antão, alsof hij een romantisch sprookje vertelde. Geweldig vond men het; een verrijking voor het eiland. Maar het schitterende plan werd ook een stuk duurder. Marcel en Alcinda besloten terug te keren naar het eerste plan; 8 kamers.

6 weken later veranderde alles: Alex overleed tijdens een potje basketbal. Het was nauwelijks te bevatten. De verslagenheid was enorm. Onvoorstelbaar dat dit kon gebeuren. We pakten zijn schetsen er weer bij en zonder woorden besloten we dat dit het zou gaan worden. 16 bedden werden 92 bedden. Aan Zico de taak om de schetsen van de grootmeester om te zetten naar een echt ontwerp; een lastige maar eervolle job. Het kon niet anders dan spectaculair worden.

Nog niet genoemd, maar minstens zo belangrijk, is Sonya Dias. Sonya was in Rotterdam bekend als gastvrouw en organisator van verschillende evenementen. Zij vertrok naar Kaapverdie en werd verliefd op het eiland. In 2022 startte zij als General Manager bij het beach sport resort; een job die haar uitstekend past.